Terug

Hoe noem je een systeem dat ervoor zorgt dat één van de beschikbare liften naar jou verdieping komt?

Michiel Valens

Voor een appartementengebouw met twee liften zijn wij (VvE bestuur) op zoek naar een systeem dat ervoor zorgt dat de lift die het dichts bij de desbetreffende verdieping is naar je toe komt en dat aangeeft (met een lamp of display) welke van de twee liften dat is. Je ziet dit soort systemen vaak in ziekenhuizen of kantoorgebouwen. Hoe heet zo'n systeem? Ik heb al gegoogeld op o.a. "lift management systeem", maar kom daar niet veel verder mee.


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

beste Michiel,

uit je verhaal begrijp ik de situatie. Voor een juist antwoord is het van belang om te weten of de beide liftbesturingen met elkaar gekoppeld zijn en dan dus werken als een zgn. Duplex. Dat is te achterhalen door aan te geven hoeveel drukknoptableaus zich op de verdieping bevinden heeft. kort gezegd is er op de verdieping maar 1 oproepknop voor beide liften of heeft elke lift zijn eigen oproepknop? ik denk gezien je vraag dat het eerste het geval is. In dit geval en afhankelijk van het type besturing zou in principe de dichtsbij zijnde lift bij oproep naar de betreffende verdieping moeten gaan. Het is mogelijk om bijvoorbeeld boven/naast/tussen de liftendeuren een standaanduiding te laten plaatsen enventueel in combinatie met rijrichtingspijlen. Nogmaals de opties zijn afhankelijk van type besturingen en mijn antwoord gaat van een normale situatie uit.

met vriendelijke groeten,

Nico Barranca Liftadvies


Antwoord van Michiel Valens

Beste Nico, Heel erg bedankt voor je antwoord. Op zich een duidelijk technisch verhaal maar nog niet het antwoord op mijn vraag, namelijk hoe zo'n systeem heet. Of is daar soms (nog) geen naam voor? Of is de naam afhankelijk van het duplex zijn van de liften (dit is overigens niet het geval, ze zijn onafhankelijk en elke lift heeft per verdieping z'n eigen oproepknop)? Dat lijkt me toch sterk! Met vriendelijke groeten, Michiel Valens.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

beste  Michiel,

mss dat je mij het beste even belt 06-50256175. Praat iets makkelijk en duidelijker dan over en weer mailen, want als het twee aparte liften zijn (simplex) dan snap ik je vraagstelling niet helemaal of je stelt hem wellicht onbedoeld verkeerd.

ik hoor het wel als je nadere uitleg wilt hebben.

met vriendlijke groeten,

Nico Barranca Liftadvies