Terug

Met welke mobiele telefoonprovider heb je bereik in de lift?

René

Ik zit in een rolstoel en 24 uur aan de beademing, ik woon in een flat met 2 liften. Als ik vast kom te zitten in de lift kan ik zelf geen knop indrukken en ivm met mijn beademing is het gevaarlijk als ik uren vast kom te zitten. Mobiel bellen kan ik wel alleen heb ik geen bereik met mijn T-Mobile prepaid simkaart, daarom mijn vraag met welke mobiele telefoonprovider heb je bereik in de lift?


1 Antwoord

Antwoord van ELSECO BV

Beste René,

Wat vervelend dat u geen bereik heeft met uw mobiele telefoon in de liften. Nu is echter het bereik een lastig te bepalen iets, het bereik van GSM is namelijke afhankelijk van een aantal factoren:
- positie lift in het gebouw (hoe dieper in het gebouw, hoe moeilijker het bereik)
- Hoogte/diepte van de liftschacht
- Materiaal in de omgeving van de liftschacht (sommige materialen blokkeren signalen)
- Bereik verschilt per provider per regio 

Om bovenstaande reden functioneren onze GSM kaarten dan ook niet op het reguliere mobiele netwerk, maar het zogeheten M2M (machine to machine) netwerk. Dit netwerk fucntioneert op een andere frequentie waardoor het bereik stabieler is. Daarnaast hebben wij ook diverse antennes die het signaal versterken wanneer het bereik niet goed is.

Zoals u kunt lezen is uw vraag geen makkelijke om te beantwoorden omdat er zo veel factoren meespelen.

Wat wij u kennen aanraden is om per provider een rit met de lift te maken van de bovenste naar de onderste verdieping en dan te kijken welke het beste bereik heeft. Wij snappen dat u niet van elke provider een kaart kan aanschaffen, maar misschien dat uw buren of vrienden een simkaart van een andere provider hebben?

Wij hopen dat wij u hiermee hebben kunnen helpen.

 Met vriendelijke groet,

 Het team van Elseco BV